آموزش افزونه داپلیکیتور (ِDuplicator) و ساخت بسته نصبی

برخی اوقات پیش می آید که مدیران وب سایت برای بعضی از کارها مثل ایجاد یک لوکال هاست (Local Host) در سیستم کامپیوتر شخصی خودشان نیاز دارند که یک کپی کامل از وب سایتی که بر روی هاست اصلی قرار گرفته است تهیه کنند.

برای این کار نیاز به افزونه ای (پلاگین) است که این کار را برای ما انجام دهد. بهترین افزونه ای که هم با سیستم وردپرس هماهنگ باشد و هم کار با آن راحت باشد افزونه داپلیکیتور (Duplicator) می باشد. ما در مقاله می خواهیم به بررسی و آموزش افزونه داپلیکیتور (Duplicator) و ساخت بسته نصبی بپردازیم. پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

در این مقاله به موارد زیر پرداخته خواهد شد:

1- تعریف افزونه داپلیکیتور

2- دانلود افزونه داپلیکیتور

3- نصب و فعال سازی افزونه

4- آموزش بخش Package داپلیکیتور

5- داپلیکیت کردن و دریافت فایل های مربوطه

افزونه داپلیکیتور (Duplicator) چیست؟

داپلیکیتور افزونه ایست که می توان با آن یک کپی کامل از کل وب سایت یعنی (پوسته، پلاگین ها، آپلودها و…) تهیه کرد. این افزونه که نسخه رایگان آن را می توان از مخزن وردپرس سایت نیز دریافت کرد، بیش از 1 میلیون بار نصب و فعال سازی شده است. البته داپلیکیتور نسخه پریمیوم هم دارد که با خرید آن می توانیم از قابلیت های بیشتر آن استفاده کنیم.

این مقاله را از دست ندهید  لوکال هاست چیست ؟ روش نصب و راه اندازی local host

اما نکته ای که در استفاده از پلاگین Duplicator وجود دارد این است که این افزونه علاوه بر اینکه یک کپی از سایت به ما می دهد، محتوای سایت را در قالب یک فایل به نام Installer.php و یک پوشه زیپ شده با نام انتخابی ایجاد می کند. حسن این کار اینست که به این دو فایل با هم بسته نصبی آسان نیز گفته می شود.

شاید از برخی از سایت ها که قالب های آماده به فروش می رسانند https://zhaket.com شنیده باشید که قالب مربوطه را می توان از طریق بسته های نصبی آسان بر روی هاست یا لوکال هاست نصب و فعال کرد. سایت سی تو سایت https://sitosite.com مفتخر است که سایتهای بسیاری را با همین قالب های آماده و در مخزن وردپرس با طراحی های عالی در اختیار مشتریان گذاشته است.

دانلود افزونه داپلیکیتور

برای دانلود پلاگین داپلیکیتور ابتدا وارد پیشخوان سایت خود می شویم. و سپس از بخش افزونه ها گزینه افزودن را انتخاب می کنیم (همانند عکس زیر).

آموزش افزونه داپلیکیتور (ِDuplicator) و ساخت بسته نصبی

بعد از اینکه وارد این قسمت شدیم، در کادر مربوطه کلمه کلیدی Duplicator را سرچ میکنیم.

با سرچ داپلیکیتور افزونه را به همراه آرم آن و مشخصات آن نمایش می دهد. و می توانیم با کلیک بر روی دکمه نصب ابتدا آن را نصب کنیم و سپس دکمه فعال سازی را کلیک کرده و افزونه را فعال نماییم. بعد از فعال شدن افزونه داپلیکیتور در تکس بار سمت راست نمایش داده می شود که می توانیم مابقی کار را از آن طریق ادامه دهیم.

آموزش بخش package افزونه داپلیکیتور     

بخش پکیج افزونه داپلیکیتور دارای سه مرحله می باشد که در اینجا این سه مرحله را قدم به قدم با هم بررسی می کنیم.

مرحله اول

با کلیلک کردن بر روی گزینه Package صفحه ای باز می شود که دارای سه مرحله برای داپلیکیت کردن می باشد. ابتدا بر روی دکمه Create Now کلیک می کنیم. این مرحله دارای چهار قسمت است.

در قسمت اول (Name) نام پکیجمان را انتخاب می کنیم یا می توانیم همان نامی که خود افزونه پیشنهاد داده است را بدون تغییر بگذاریم. با قسمت دوم (Storage) کاری نداریم و در قسمت سوم (Archive) در بخش Filters دو گزینه داریم: اگر بخواهیم فقط از دیتابیس کپی تهیه کنیم گزینه اول (Archive Only the Database) را انتخاب میکنیم و اگر بخواهیم فقط از فایل هایی که خودمان انتخاب می کنیم کپی تهیه شود گزینه دوم (Enable File Filters) را انتخاب میکنیم.

در قسمت چهارم از مرحله اول یعنی Installer در بخش Security می توانیم برای پکیج خود پسورد بگذاریم. پس از پایان این مرحله دکمه Next را کلیک می کنیم و به مرحله دوم می رویم.

مرحله دوم

در این مرحله افزونه به صورت خودکار شروع به اسکن کردن محتویات سایت می کند. منتظر می مانیم تا اسکن آن تمام شود. بعد از تمام شدن اسکن با باز شدن صفحه Scan Compelete به ما می گوید که کدام یک از محتویات سایت به صورت کامل اسکن شده و کدام یک نیاز به تغییر یا بروزرسانی دارد. نکته مهم اینست که در اینجا طراحی سایت و اینکه سایت چقدر بهینه سازی شده است بسیار مهم است. ما در مقاله 4 روش مهم طراحی سایت این موضوع را به طور کامل مورد بررسی قرار داده ایم.

به هر حال بعد از انجام تغییرات، در پایین صفحه ابتدا در کادر روبروی گزینه Continue With the Build Process کلیک می کنیم و سپس دکمه Build را می زنیم تا به مرحله آخر یعنی ساختن پکیج برویم.

داپلیکیت کردن و دریافت فایل های مربوطه

مرحله سوم

در مرحله سوم که مرحله آخر می باشد افزونه شروع به ساختن پکیج می کند. در این مرحله نیز منتظر می مانیم تا کار ساخت پکیج تمام شود. بعد از اتمام کار دو فایل در اختیار ما قرار میگیرد. یکی فایل Installer.php و دیگری هم پوشه زیپ شده که کلیه محتویات سایتمان با همان نامی که انتخاب کردیم در آن قرار میگیرد.

می توانیم این دو فایل را در کامپیوتر خود ذخیره کرده و سپس در لوکال هاست یا هاست اصلی خود شروع به استفاده از بسته نصبی کنیم. ما در مقاله ای دیگر طریقه استفاده از بسته نصبی آسان را به طور کامل برای شما آموزش داده ایم.

امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن