بکاپ گیری از هاست (BackUp) یکی از مهمترین کارهایی است که یک وبمستر یا مدیر سایت باید انجام دهد. چرا که به هر حال سیستم های هاستینگ هرچقدر هم که قوی و قابل اعتماد باشند باز هم احتمال خرابی و از دسترس خارج شدن آنها وجود دارد. به علاوه اینکه ممکن است هکرها هر لحظه در سایت نفوذ کرده و باعث خرابی های جبران ناپذیری در سایت بشوند.
روشهای بسیار متنوع و گوناگونی برای گرفتن بک آپ از سایت وجود دارد. مثل استفاده از افزونه Updraft plus که می توانیم این افزونه را از سایت updraftplus.com دریافت کرد. این افزونه از تمامی محتویات سایت حتی از دیتابیس نیز بکاپ تهیه می کند و قابلیت این را دارد که بکاپ هایتان را در فضاهای ابری نیز ذخیره سازی کنید.
اگر کار با این افزونه را نمی دانید پیشنهاد می کنیم مقاله ………………………………. را مطالعه فرمایید.
چه زمانی از هاست بکاپ تهیه کنیم؟
شاید این سوال برای شما هم پیش بیاید که بکاپ گیری از هاست دقیقا چه زمانی باید باشد و درواقع در چه زمانی باید به سراغ بک آپ گرفتن برویم. برای پاسخ به این سوال این مورد را نباید فراموش کنیم که معلوم نیست که دقیقا چه زمانی قرار است برای سایت اتفاقی رخ بدهد. شاید همین لحظه که مشغول خواندن این مقاله هستیم ناگهان سایت از دسترس خارج شود و یا شاید هم سالها بدون مشکل سایت به کار خود ادامه دهد.
چیزی که مهم است اینست که ما برای بکاپ گیری از هاست می بایست یک برنامه روتین در بازه های زمانی مشخص داشته باشیم. مثلا می توانیم هفته ای یکبار، هر دوهفته یکبار یا به صورت ماهیانه از هاست خود بک آپ backup تهیه کنیم.
اگر هم سایت شما بدلیل عدم بکاپ گیری از دست رفته است می توانید با کارشناسان ما در سیتو سایت تماس بگیرید تا برایتان یک سایت حرفه ای جدید طراحی کنیم.
2 روش بکاپ گیری از هاست در سی پنل (cpanle)
ما در این مقاله می خواهیم به سراغ خود هاست برویم و یک فول بکاپ حرفه ای از طریق کنترل پنل هاست (سی پنل) تهیه کنیم. برای این کار از دو روش می توانیم استفاده کنیم:
1- بکاپ گیری از طریق Compress کردن فایل ها
2- بکاب گیری از طریق Backup Wizard
بکاپ گیری از طریق Compress کردن فایل ها
در این روش که به آن روش دستی هم گفته می شود، مراحل زیر را انجام می دهیم:
1- بعد از ورود به سی پنل در قسمت Files وارد File Manager می شویم.
2- در File Manager پوشه روت سایت یعنی public_html را پیدا می کنیم. روی آن کلیک راست کرده و روی گزینه Compress کلیک می کنیم.
3- در پنجره باز شده گزینه اول یعنی Zip Archive را انتخاب می کنیم (می توانیم گزینه Tar Archive را هم انتخاب کنیم) سپس کمی پایینتر در کادر مربوطه یک اسم برای پوشه بکاپ خودمان می گذاریم. و در نهایت Compress File را کلیک می کنیم.
4- در اینجا یک فایل به صورت Zip در روت سایت ما (public_html) ایجاد شده است. که می توانیم این فایل را دانلود کرده و در یک جای امن مثل هارد کامپیوتر خود ذخیره کنیم.
در این قسمت یاد گرفتیم که چطور یک بکاپ به صورت دستی از هاست سی پنل خود بگیریم. یادمان باشد که این بکاپ فقط محتویات سایت ما را به صورت کامل شامل می شود و دیتابیس سایت در این بکاپ وجود ندارد. بنابراین می بایست یک بکاپ هم از دیتابیس تهیه کنیم. که در انتهای همین مقاله تهیه بکاپ از دیتابیس را هم برایتان گذاشته ایم.
بکاب گیری از طریق Backup Wizard
شاید روش اول برای کسانی که زیاد با کنترل پنل و پوشه پابلیک آشنایی ندارند کمی مشکل باشد و رفت و آمد مرتب به بخش public_html برای سایت خطرآفرین باشد. بنابراین یک نوع دیگر از بکاپگیری به صورت Wizard موجود می باشد. برای استفاده از این روش طبق مراحل زیر پیش می رویم:
1- ابتدا در قسمت Files گزینه Backup Wizard را انتخاب می کنیم.
2- در صفحه جدید روی دکمه Backup کلیک می کنیم.
3- در صفحه بعد دو کار می توانیم انجام دهیم.
ادامه را از این سایت برویم: https://ganje.host/blog/cpanel-backup/